Ben je de laatste tijd erg vermoeid? Heb je het gevoel maar niet uitgerust te zijn? Dan kan het zijn dat je lijdt aan vermoeidheid. Vermoeidheid komt bij veel mensen voor. Vaak gaat het vanzelf over, maar het kan ook lange tijd aanhouden.
Vermoeidheid kan verscheidene gevolgen hebben op ons lichaam, onze geest en zelfs ons humeur. Zo komt het vaak voor dat mensen die vermoeid zijn vaker wenen en ook vaker somber zijn. Concentratieproblemen en geheugenproblemen zijn ook vaak een gevolg van vermoeidheid.
Vermoeidheid? Oorzaken!
Vermoeidheid kan door verscheidene dingen veroorzaakt worden. Zo kan een stressvolle periode aan de basis liggen, maar ook persoonlijke problemen. Vaak gaat het echter om hoe we met deze moeilijkere periodes of situaties omgaan. SOmmige mensen kunnen namelijk een 'coping style' hanteren die niet echt gezond is en dus negatieve invloeden heeft op lichaam en geest. Zo kan je bijvoorbeeld vermoeid zijn door een verhuis. Op zich komt vermoeidheid tijdens zulke periodes vaak voor. Mocht je merken erg vermoeid te zijn, is het toch nuttig even tijd voor jezelf te nemen.
Bovendien kunnen aanslepende periodes ook vermoeidheid veroorzaken. Bijvoorbeeld een verhoging van de werkdruk, waardoor je vaker moet overwerken. Dit kan er voor zorgen dat zelfs een hele tijd na de werkdruk opnieuw verminderd is, je nog steeds last hebt van vermoeidheid.
Vermoeidheid? De behandeling!
Mocht je lijden aan chronische vermoeidheid en langdurig uitgeput zijn, is het nuttig op zoek te gaan naar een manier om je energie te boosten. Vaak is het hierbij nuttig na te denken over wat jou gelukkig maakt en wat jij kan doen om meer rust in te bouwen in je leven.