Angst is niet altijd even eenvoudig om vast te stellen. Soms hebben professionals moeite om angst symptomen vast te stellen. Er bestaan namelijk veel verschillende vormen van angst symptomen, die vaak lijken op symptomen van andere ziektes.

Dit artikel heeft als doel je te begeleiden in het herkennen van angst symptomen en wil je helpen in het selecteren van een aangepaste hulpverlening. Vergeet ook zeker niet op het einde van het artikel de gratis online angst test te doen om de mate van jouw angst symptomen te controleren.

Angst symptomen?

Veel mensen kennen bepaalde angst symptomen zoals een paniekaanval. Toch zijn er nog verschillende andere angst symptomen:

  • Piekeren
  • Aanhoudende bezorgdheid
  • Rusteloos
  • Opgewonden
  • Prikkelbaar
  • Vermoeid
  • Spierspanning
  • Paniekaanvallen

Er dient een combinatie te zijn van verschillende angst symptomen vooraleer we mogen spreken van een angst stoornis.

Angst symptomen behandelen?

Er bestaan veel verschillende behandeling tegen angst symptomen. Cognitieve gedragstherapie werkt echter het meest efficiënte. In deze therapie gaat de therapeut of psycholoog de irrationele gedachten die verbonden zijn met de angst symptomen na en probeert ze te vervangen door rationele gedachten. Deze gedachten zullen de angst verminderen.

Bij sommige angst symptomen ben je ook geholpen door een ondersteuning van medicatie. Dit kan je altijd eens bespreken met je arts of psychiater.

Mijn Kwartier ontwikkelde een online zelfhulpprogramma, dat mensen met angststoornissen begeleidt in het transformeren van irreële gedachten, die gelinkt zijn aan angst symptomen. Verder helpt het programma je ook om andere gevolgen van de angst symptomen zoals depressiviteit onder controle te krijgen en te verminderen. Je kan het online programma alleen volgen of in combinatie met therapie bij een psychiater of psycholoog.

Angst symptomen test?

Wil je weten in welke mate jij angst symptomen ervaart? Doe dan hier de gratis online angst test. Deze test vertelt je bovendien ook in welke mate jij depressiviteit en stress ervaart in combinatie met angst symptomen.