Seks is een veelbesproken onderwerp in onze hedendaagse maatschappij. Veel mannen, maar ook vrouwen zoeken naar manieren om hun libido te verhogen. Doordat het meer openlijk besproken wordt, worden mogelijke oplossingen ook telkens meer openlijk besproken. In tijdschriften vind je vaak verwijzen naar het aantal keren dat koppels het gemiddeld per week doen. Vaak ligt het ook hoger dan je eigen relatie. Dan beginnen sommigen te zoeken naar hoe ze hun libido kunnen verhogen.

Niet enkel het openlijk bespreken van seks leidt tot meer openlijk bespreken van mogelijkheden om je libido te verhogen. In veel relatie is het niet abnormaal dat er een soort seksueel onevenwicht bestaat tussen de partners in bepaalde periodes. Zo kan het zijn dat mannen dat veel meer zin hebben als hun partners, maar ook andersom komt voor. Dat vrouwen meer zin hebben dan mannen. Als dit een tijdje aanhoudt kan dat soms zorgen voor frustraties of ruzies in de relatie. Mannen en vrouwen ervaren seks anders en doen beroep op andere lichamelijke processen om zin te krijgen.

Libido: het verschil tussen mannen en vrouwen

In het algemeen volgen mannen meer lichamelijke prikkels, terwijl vrouwen meer beroep doen op hun gevoel. Vrouwen moeten zich vaak geestelijk goed voelen om zin te krijgen. Vrouwen hebben meer nood aan een emotionele band en gevoel dat ze gesteund worden door hun partner. Ook gebeurtenissen van die dag kunnen maken dat vrouwen wel of geen zin hebben. Als ze net ruzie met iemand hebben gehad, zal dat sneller invloed hebben op een vrouw tegenover op een man.

Libido: wat is normaal?

Er zijn veel verschillende meningen over wat normaal is en hoeveel keer seks we per week zouden moeten hebben. Maar op het einde van de rit is het belangrijk dat jij en je partner je er goed bij voelen. Het getal is iets waar jullie beide je goed bij voelen.

Libido: wat als je je libido wil verhogen?

Er zijn verschillende soorten therapieën die je kan volgen als je je libido wil verhogen. Een mogelijkheid is online zelfhulptherapie. Mijn Kwartier is een online programma dat oorspronkelijk ontwikkeld is tegen stress, depressie en angst, maar heeft ook modules omtrent communicatie en libido. Deze modules kan je gebruiken om je communicatie en intimiteit met je partner te versterken.

Libido: gratis zelftest

Mijn Kwartier biedt een gratis test aan die onderzoekt in welke mate depressiviteit, angst en stress bij jou aanwezig is en waar je best eerst aan kan werken voor je jouw libido wil aanpakken.