Zelfvertrouwen is een breed concept. Dit kan voor iedereen iets anders betekenen en wordt ook vaak door verschillende mensen aan de hand van verschillende parameters gemeten. Vorige ervaringen kunnen ervoor zorgen dat je zelfvertrouwen aangetast is of dat je een negatief zelfbeeld hebt. Dit kan zelfs dateren van toen je heel jong was en gebaseerd zijn op de meest rudimentaire relatie in je leven, namelijk deze met je ouders. Vaak heeft de puberteit ook een grote invloed op je zelfvertrouwen, aangezien dit een periode is die een grote invloed heeft op je persoonlijkheid en waarin je je vaak onzeker voelt over jezelf.

Al deze invloeden en vervolgens de keuzes die jij in je leven maakt, kunnen ervoor zorgen dat je zelfvertrouwen verschillende vormen aanneemt. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Mocht het zijn dat je eerder een negatief zelfbeeld hebt, kan dit een invloed hebben op meerdere levensgebieden zoals bijvoorbeeld sociale relaties, werk, school, hobby's,.... Dit kan bovendien vergaande gevolgen hebben zoals bijvoorbeeld een angststoornis of een depressie.

Zelfvertrouwen? Hoe verbeter je je zelfvertrouwen?

Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma, ontwikkeld door artsen en psychologen, met als doel je te helpen ongewenste gewoontes te vervangen door gewenste gewoontes. Je leert aan de hand van verscheidene therapeutische technieken jezelf te vraag te stellen wat jou helpt, wat je graag doet en wat je vervolgens kan doen om dit antwoord op een systematische manier in je leven te implementeren, zodat we kunnen spreken van een gezonde gewoonte.

Deze gezonde gewoontes kunnen je bovendien helpen bij je zelfvertrouwen. Aangezien je het programma dagelijks van thuis uit kan volgen, zorgt het voor een constante ondersteuning in je zoektocht naar wat jou kan helpen je zelfvertrouwen te verbeteren. Aan de hand van bovenstaande beschreven technieken helpt het programma je ontdekken wat je sterktes zijn en hoe je deze kan gebruiken om dagelijkse, maar ook diepgaandere vragen zoals je zelfvertrouwen verbeteren, te beantwoorden.

Zelfvertrouwen? Doe hier de gratis test!

Wil je graag weten in welke mate bepaalde mogelijke gevolgen van een laag zelfvertrouwen je dagelijkse functioneren beïnvloeden? Doe dan hier de gratis depressie test!