Zelfhulpprogramma haalt meer dan 8 miljoen views en verschijnt in internationale pers waaronder Fox News en Newsweek

De Belgische Mental Health app ‘MijnKwartier.be’ kreeg begin november een virale tsunami aan inschrijvingen over zich heen. Zelfs op de Amerikaanse verkiezingsdag trok de app miljoenen bezoekers uit de Verenigde Staten aan. ‘MijnKwartier.be’ is een online trainingsprogramma voor mentale veerkracht. Het biedt dagelijks 15 minuten zelfzorg tegen angst, depressie, eenzaamheid, quarantainestress, coronastress e.a. De app start met een zelftest die beschikbaar is in 5 talen.  Al 15 miljoen deelnemers legden deze de gratis zelftest af. 

Enkele Amerikaanse mediagiganten als FOX News en Newsweek pikten dit op, waarna andere internationale pers volgde. Boven op de verhoogde toestroom via sociale media, resulteerde een challenge op TikTok in meer dan 8 miljoen hits in alle 5 beschikbare talen. 

“Wij, Belgen, zijn flexibel en spelen kort op de bal. 
Onze missie is al van bij de start om miljoenen mensen te helpen om beter te leven na een moeilijke periode. Dat momentum is er nu.”
,

glimlacht Dr. Paul Koeck, auteur en oprichter van het mentale zelfhulpprogramma ‘MijnKwartier.be’

Het ‘MijnKwartier.be’ team werkt ondertussen al meer dan een decennium aan het verbeteren van zijn programma algoritme om mensen sneller, effectiever en duurzamer te helpen. Deelnemers gaan dagelijks 15 minuten aan de slag met zelfreflectie of opdrachten die hen begeleiden om beter te leven en beter met uitdagingen om te gaan.

Resultaten tonen aan dat na het volgen van het programma stress (spanning, angst en depressiviteit) met 60 à 70% afneemt, terwijl levensvreugde gemiddeld in 21 dagen met meer dan 40% toeneemt. Deze resultaten werden op het 17de en 19de medische Wereldcongres Psychiatrie voorgesteld door Dr. Paul Koeck, auteur van het zelfzorgprogramma ‘MijnKwartier.be’ . (Meer info op https://www.15minutes4me.com/results/ 

Uit het onderzoek van ‘MijnKwartier.be’ blijkt dat er een tiental heel specifieke klachten samenhangen met de COVID-19-crisis. Daarom is er binnen het programma recent een nieuw COVID-19-traject uitgestippeld dat mensen begeleidt die zich eenzaam voelen of stress ondervinden van de quarantaine. Plus een tweede specifiek 'HELDEN-traject' om artsen, verpleegkundigen en hulpverleners na deze traumatische tweede golf een posttraumatische mentale ‘reset’ te bezorgen.

“We willen er ook zijn voor artsen, verpleegkundigen en anderen uit de zorgsector. Zij hebben maar al te vaak te maken met traumatische herinneringen. De nood aan schaalbare online hulpverlening is groot, en wij zijn daar klaar voor.”

bevestigt Dr. Paul Koeck, de initiatiefnemer en auteur van dit mentale zelfzorg programma. 

De zelftest kan je gratis afleggen op www.MijnKwartier.be

Info voor Journalisten


Appendix: International News Press Coverage 

1°International News @ English:

USA

UK

Others

3° News Press @ French

4° News Press @ German

5° News Press @ Italian

6° Influencers @ Social Media

7° TikTok: