Depressie is niet gemakkelijk te behandelen. Daarom sommen we hier enkele tips bij depressie op.

1. Depressie verdwijnt niet zomaar.

Net zoals depressie geen keuze is, verdwijnt depressie niet zomaar. Depressie is een diepgaand probleem. Het is erger dan stress, moeilijker om aan te pakken. De symptomen hebben zich langzaam opgebouwd, totdat uiteindelijk een depressie ontstond. Daarom is het nuttig om te weten dat er ook een bepaalde tijd kruipt in het aanpakken van depressie. Daarom is één van de tips bij depressie: zoek actief naar een oplossing en contacteer eventueel andere mensen, die je kunnen begeleiden tijdens het proces.

2. Laat je niet tegenhouden door andere mensen.

Jij weet wat je voelt en weet wat het beste is voor je. Er bestaat in sommige omgevingen nog altijd een groot taboe rond depressie. Daarnaast wordt depressie vaak afgedaan als een moeilijkere periode. Bijgevolg is één van de tips bij depressie: luister naar je eigen gevoel. Mocht je eventueel de gewilde steun niet uit je directe omgeving krijgen, zijn er altijd professionelen die je kunnen verder helpen in je zoektocht naar een oplossing.

3. Je bent niet zwak!

Vaak denken mensen dat depressie samenhangt met zwakte. Dit is niet het geval. Vaak komt depressie voort uit een combinatie van ingrijpende gebeurtenissen en een ongezonde reactie op deze gebeurtenissen. Hier spreken we van een ongezonde reactie voor je geest en lichaam. Aangezien alle mensen gewoontedieren zijn, kan dus iedereen een ongezonde gewoonte aannemen. Dit maakt je niet zwakker als iemand anders.

Tips bij depressie: mogelijke oplossing!

Mijn Kwartier werd ontwikkeld door artsen en psychologen om je van thuis uit te begeleiden in het aanpakken van je depressie. Het programma baseert zich op therapeutische technieken, die aan bod komen aan de hand van video's, vragen en reflectiemomenten. Werk dagelijks aan jezelf en pak zo je depressie actief aan!

Wil je graag weten in welke mate de symptomen van depressie op jou van toepassing zijn? Doe dan hier de gratis depressie test!