Het kan nuttig zijn af en toe je stress te testen aan de hand van een stress test. Op die manier blijf je op de hoogte van jouw stressniveau en weet je wanneer je moet ingrijpen. Het is niet altijd even gemakkelijk om een ongezond stressniveau te herkennen. Hier kan een stress test je dus bij helpen.

Waarop moet ik letten bij een stress test?

Als je langs gaat bij een hulpverlener omwille van stress, zal deze je verder kunnen helpen. Mocht je daarbij eventueel een stress test voorgeschoteld krijgen, zal je hulpverlener je begeleiden in het invullen van deze stress test. Verder zal hij/zij je doorgaans ook helpen bij het interpreteren van de resultaten van de stress test. Hulpverleners maken doorgaans gebruik van een valide stress test, waardoor jij als persoon op niet veel moet letten. Je hulpverleners zijn er om je te begeleiden.

Mocht je echter alleen op zoek gaan naar een stress test, is het nuttig om op zoek te gaan naar een valide test. Zeker als je via het internet of een magazine een stress test aflegt, is de kans groot dat deze stress test niet echt stress meet. Je zal dus een vertekend beeld van je stressniveau krijgen. Je kan eventueel voor het afleggen van een stress test even opzoeken of er reeds onderzoek gedaan is naar deze stress test. Het komt dus vaak voor dat mensen een verkeerd resultaat krijgen aan de hand van een stress test via het internet.

Om je te helpen in je zoektocht naar een valide stress test, bevelen we je hieronder een gratis stress test aan die je een valide resultaat zal geven meteen nadat je de stress test hebt ingevuld.

De stress test van Mijn Kwartier?

Aangezien Mijn Kwartier is ontwikkeld door artsen en psychologen, doen wij ook beroep op een stress test die gevalideerd werd in verscheidene onderzoeken. Voor ons is het belangrijk dat jij een correct resultaat krijgt na de stress test, om je zo verder te begeleiden naar een gepaste hulpverlening.

Wil je dus graag jouw stressniveau testen, dan kan je dat gratis doen aan de hand van onze stress test. Deze stress test zal ongeveer een 5-tal minuten in beslag nemen en stelt je vragen over wat je de afgelopen week hebt ervaren. Meteen nadat je de test hebt ingevuld, krijg je een scherm met daarop je eigen resultaten. Op deze pagina staat tevens een video van Dr. Koeck, die je begeleidt in het interpreteren van deze resultaten en wat je nu vervolgens kan doen.