Depressie? Voel je je depressief?

Depressie is vaak een onzichtbare vijand die langzaamaan in je leven binnensluipt. Vaak hebben we niet door dat we in een depressie afglijden of depressief worden. We beginnen het leven minder leuk te vinden of krijgen negatieve gedachten, of erger zelfs, we voelen niets meer, we voelen ons leeg. Dit zijn allemaal symptomen die kunnen wijzen op depressie, of soms op burn-out.

Hoe weet ik of ik een depressie heb?

Als leek heb je daar geen ervaring in. Je arts kan je helpen om de medische diagnose te stellen. Je kan ook op het internet lezen of je bepaalde symptomen van depressie bij jezelf herkent. Een eenvoudige manier om al een eerste inzicht te verwerven is het afleggen van onze online depressietest. Deze eenvoudige zelftest zal je 3 uitslagen geven. Je krijgt een grafiek te zien met je depressiescore, aangevuld met je angstscore en je stressscore. Wij ontwikkelden voor u een korte online test die zowel een depressietest, bevat als een angsttest als een stresstest.

Depressietest meet hoe depressief je bent

Onze depressietest meet je graad van negatieve gedachten en gevoelens zodat je nu kan zien of je je in de gevarenzone bevindt of niet.

Angsttest meet hoe angstig je bent

De angsttest, die in dezelfde zelftest verwerkt zit, meet hoe angstig je bent. Vaak komen depressie en  angststoornissen gemengd voor. Bepaalde studies tonen zelfs dat 75% van de mensen met angst ook een of andere vorm van depressie hebben en omgekeerd hebben metsen met een depressie ook ongeveer 75% kans op geassocieerde angsten.

Stresstest meet hoeveel stress je hebt

Stress is steeds een onderliggende oorzaak van depressie, evenals bij angst. Daarom namen wij in onze depressietest ook een stresstest of spanningstest op. Tijdens het zelfhulpprogramma 'MijnKwartier' meten we ook elke week uw stressniveau, angstniveau en depressieniveau om te evalueren of u goed evolueert. We sturen u trouwens een kopie van deze test per e-mail zodat u die kan afprinten om mee te nemen naar uw huisarts of geneesheer.

Depressie kan je online behandelen met een zelfhulpprogramma

Indien je in de gevarenzone scoort op deze depressietest, angsttest of stresstest, kan het online zelfhulpprogramma 'Mijn Kwartier' u helpen om uw depressiviteit, stress of angst te leren beheersen of zelfs genezen door dagelijks één kwartier online het zelfhulpprogramma te volgen. dit programma helpt u zowel uw depressie aan te pakken als uw angst, stress of spanning.

Doe de gratis online depressietest nu

Klik nu hier om uw gratis online depressietest te starten. Deze test wordt u gratis aangeboden door het zelfhulpprogramma 'Mijn Kwartier.

Dr. Paul Koeck